lørdag den 5. november 2011

Lemminger?

For kort tid siden nævnte jeg overfor en god ven det helt ustyrlig heldige i, at Danmark ikke var blevet optaget i Eurozonen. Nu er der det ved det, at han i den nære fortid bl.a. har bestridt poster som bankdirektør både her og i udlandet. Han tog sig til hovedet og gav mig (naturligvis) fuldstændig ret. Målet ville have været fuldt, om det var sket. Når man i disse dage oplever den fortsatte farce omkring Euroen og reflekterer over konsekvenserne for os alle sammen, forstærkes følelsen af, hvor godt det var, at der herhjemme blev stemt nej, i flere omgange endda. I diskussioner omkring afstemningerne var der ingen grænser for, hvor ondt vi ville få det, om ikke vi makkede ret og deltog. Vi skulle både skydes, hænges og druknes. Der var ingen grænse for tilhængernes fanatisme. Glimrende, som det trods alt gik.

Nu kommer vi til det!

Her i dag læser man så et indlæg under Læserne Mener, i Politiken, for i Berlingske Tidende, og dette siger jeg med slet skjult skadefryd, kan man med garanti ikke finde et sådan indlæg. Never. Heller ikke behøver jeg skjule, hvor enig jeg er med vedkommende. Jeg oplyser af forsigtighedsgrunde ikke navn og adresse på privatpersonen, det kan man selv finde i Politiken dags dato.


Citat:

Lemminger for Euroen

Politikens eurovision gentages i lederen 28.10. Danmark skal med! Argument: Ellers står vi uden indflydelse. Pardon, men tror I virkelig, at lille Danmark får et ord indført i en klub med Tyskland og Frankrig? Selv store økonomier som Italien får bøllebank. Kronen er i dag knyttet til Euroen med de fordele, det indebærer, men uden ulemperne. Hvorfor agere lemminger og hoppe ind i en valutazone, der kæmper for livet?”


Så smukt, så sandt – ikk’?

Verner

Løvfald

Jamen,
er det da ikke smukt?

Forleden kom jeg, for Gud ved hvilken gang, igennem Frederiksdal nord for København. Der var som altid uhyre smukt. Frederiksdal må høre til rigets absolut smukkeste steder. Der så ud næsten som på billedet, måske en smule mørkere i farverne. Løvfaldet var i fuld gang, dog langt fra overstået. Det virker, som om det finder sted senere i år end ellers. Hvordan kan det lige være, om det skulle være sandt? Ja, hvem ved. Selv i dag er det ikke tilendebragt. Og det er meget godt, for magen til eventyrlig farvepragt kan man dårligt tænke sig. Der er alle nuancer fra ganske spæd grøn over gul og orange til dyb rød, brun og sort. Det er et enestående natursceneri.

Skal det opleves, er det nu - denne weekend!


Verner