søndag den 14. august 2016

OH Danmark !

I en tid med uhyggeligt mange konflikter, man kan næsten ikke åbne en avis, før man bliver præsenteret for en af de utallige løbende konflikter, enten ude eller hjemme. Der er ufred overalt. Vort lille land er særligt udsat på grund af sin lidenhed og sin relativt set lille befolkning, så vi skal passe på det medens tid er, og vi skal se vort land, hvis vi ikke allerede har set det, se også alle de nye ting og de gamle, som hidtil har undgået vores opmærksomhed. Ikke sandt? Eller har de det? Altså undgået vores opmærksomhed? For nu lige at afprøve dette, lykkedes det mig på få dage, at tage ud i landet for at se, hvordan det egentlig står til!

Lille Mølle
Christianhavns Voldgade - København

Torsdag

Pensionistforeningen fra Canadian Container Limited (kendt verdensomspændende etiketfirma) også kendt som CCL, besøgte Lille Mølle beliggende på Christianshavn Voldgade, sammenbygget med den fortræffelige restaurant Løven & Bastionen. Nationalmuseet holder rundvisninger på Lille Mølle alt efter behov og på bestilling. En ung dame fra Nationalmuseet viste rundt og fortalte om den familie, som engang boede på møllen, efter den blev omdannet til bolig og ved samme lejlighed mistede sin hat. Dvs. at toppen af møllen inklusive møllevinger blev fjernet. Det hele blev omdannet til bolig, og alt vedr. mølledrift røg ud. Det blev en interessant omvisning, hvor man fik indblik i, hvordan livet også kunne leves omkring år 1900 og fremefter - sådan cirka. Af velhavende mennesker forstås.
Efter dette spiste pensionistforeningen frokost lige inde på den anden side af vægen på Løven & Bastionen. Fortræffeligt spisested, jeg selv har været der nogle gange. Vennerne fra pensionistafdelingen var glade, som altid når vi er sammen.


Birkegårdens Haver, Ruds Vedby
Den Japanske Have

Lørdag

Den kulturelle forening Juleklubben havde henlagt sin sommerudflugt til Birkegårdens Haver i Ruds Vedby. Det er det helt rigtige sted at afholde sommerudflugter; Birkegårdens Haver, Oplevelseshaver, dyr og legepark.
De medbragte børn morede sig, og alle fik én på opleveren. Der er både smukt og dejligt og en del temahaver. Særlig er den japanske have smuk og særpræget. Foreningens medlemmer nød dagen, grillede, spiste frokost og udvekslede nyheder om dette og hint. Birkegårdens Haver ligger rigtig dejligt langt ude på landet, set i hvert fald fra hovedstaden, men så får man sig da en længere biltur, hvor man kan beundre det smukke Danmark ved sommertide. Og det er det. Smukt, altså!



M/S Museet for Søfart, Helsingør
Indgangen

Søndag

Denne dag blev viet til besøg på M/S Museet for Søfart I Helsingør. Dette arkitektonisk særprægede museum er tegnet af Bjarke Ingels Group. Resultatet er forunderligt, og er beliggende på den grund, der tidligere tilhørte det for længst hedengangne Helsingør Skibsværft. Museet ligger under jorden bogstaveligt talt. En del af det i en stor tørdok. Det er et glimrende museum, mange burde tage turen til rigets nordøstlige hjørne for at se den forunderlige ting. Museet er fyldt med utallige ting, der relaterer sig til søfart og sømandsliv. Arkitekturen er fremragende.
Efter gennemgang af museets udstilling spiste min fælle og jeg en udmærket frokost på museets cafe, beliggende nederst i museet, med udsigt lige ud i en tørdok. Ret interessant.
Da vi kom ud fra museet gik vi hen og så på Helsingør Kræmmermarked og Havnefest lige udenfor.
Uha! Det var ikke godt. Det var det altså ikke!

Sammenfattende må siges, som også forventeligt er, at Danmark ligger der endnu, og er her ved sommertid usædvanligt smukt.
Vi skal passe på det. Passe på vores land!


Verner