tirsdag den 26. oktober 2010

Wien

Wien - oktober 2010 - 1



Burgtheater
Staatsoper Wien
Storbyferier er populære blandt rejsende, der tager ud for at oplade sindet, få en på opleveren dvs. lære en anden kultur at kende eller en fortidig af slagsen. Blandt europæiske hovedstæder er Wien et must. Her, om noget sted, findes muligheden for at tilfredsstille sin oplevelsestrang, opleve noget storslået og i det hele taget slappe af med noget andet end den daglige trummerum.
Siges skal det, at Innerstadt (Wiens store bycentrum) er storslået og pragtfuld. En gåtur ned ad den enorme Ringstrasse fra Schottentor og Votivkirken og bare derud er en helt forrygende oplevelse. Ringstrasse er enormt flot med de mange store bygningskomplekser, der dukker op, som perler trukket på en snor. Man bliver høj af det kolossalt flotte syn af de prægtige bygninger. Universitetet, Rådhuset, Burgtheater, Parlamentet, Justitspaladset, Hofburg (Kejserslottet), Naturhistorisk Museum, Kunsthistorisk Museum og Staatsoper.
Dette er blot nogle få af mange muligheder i Wien, et godt sted at starte. Der venter turisten mange andre store oplevelser. Faktisk er der til mange dage og mange besøg i den gamle kejserstad ved Donau. Dette var blot andet besøg i byen. Skal man dømme ud fra byens pragt, var der sandelig noget ved at være kejser!
Og så er jeg slet ikke kommet ind på byens andre store kulturelle tilbud. Endnu!
Verner