søndag den 1. juli 2012

Skueplads: Ardennerne!

Ardennerne er et øl-land!



Fabian Cancellara



Tour de France feltet i Ardennerne

Amerikanske soldater under slaget i Ardennerne (Anden Verdenskrig)


Vi er i Øl-land!

Efter tidskørslen i går, første etape af årets Tour de France, som blev vundet af den utrolige Fabian Cancellara i stor stil, starter det egentlige etape-løb i dag i Ardennerne.  Som sædvanligt i dette område er himlen tung af regnvejrsskyer, vi er tæt på Nordatlanten, og vejret bliver derefter. Det generer ikke de mange cykelryttere, der endnu er med i løbet - det skal snart ændre sig! Området man i dag kører igennem, Ardennerne, er nærmest et mytologisk sted. Begivenheder under to verdenskrige fandt sted her blandt mange andre steder. Under slutspillet af anden verdenskrig var området skueplads for et gigantisk panserslag, som tyskerne til sidst tabte. Over alt i området er der stadig spor efter dette, gamle kampvogne og krigergrave en masse.
Men i dag er egnen skueplads for store cykelløb bl.a. Liège–Bastogne–Liège og etaper af Tour de France, hvilket alt andet lige må ses som et fremskridt i forhold til de store krigshandlinger, ikk’?
Senere i Tour de France kommer de store bjergetaper, og på en cykelferie en gang i Midtfrankrig, hvor arrangøren havde indlagt ”et par herlige stigninger” til os amatører, sidder vi så på hotellet, godt trætte efter vores ”lille bjerg-etape”, efter et bad samt med et glas vin i hånden, og ser på dagens etape i Tour de France på tv. Rytterne strider sig op af bjergene under store anstrengelser. Og så var det lige pludseligt, lige pludseligt, at det dæmrede for os motionscyklister, hvad det egentlig var, disse store stærke mænd lader sig udsætte for næsten hver dag.
 - Tag lige den!


Hr. Jørgen Leth Kommenterer også i år
 Tour de France












Verner