fredag den 12. februar 2010

Danmarks økonomi

Peter Mogensen
Politisk kommentator på Politiken, redaktionschef,
forhv. spindoktor for Nyrup Rasmussen, mv.


Peter Mogensen
er blandt de her citerede!
Årtier med smalhals og besparelser venter os!

I den nys voldsomt opblussende diskussion om, hvad pokker vi skal gøre ved vort samfunds økonomi, der ganske rigtig er ved at køre af sporet foranlediget af den store økonomiske krise, der slet ikke, hvad mange måske tror, er ved at være overstået, men tværtimod raser på fuld kraft, se bare statsbudgettets store underskud eller de accelererende arbejdsløshedstal, dukker interessante synspunkter op i debatten, som f.eks.:

Ifølge alle økonomer er der tre løsninger.
Man kan skære i de offentlige budgetter – altså sænke velfærden.
Man kan kræve mere op i skatter.
Man kan lave reformer, der får folk til at arbejde mere og længere – beskære dagpengeretten og fjerne efterlønnen, for eksempel.
Nævner man sidstnævnte, låser politikerne sig inde på toilettet!
(Esben Kjær, Økonomidirektør)

Mens vi venter på at blive fattige . . .
(Asger Aamund, Virksomhedsejer)

faktisk er vi herhjemme nu så hårdt ramt, at det vender dansk politik på hovedet. Hvor VKO gennem alle årene har ledt efter værdige modtagere af pengegaver fra det borgerlige flertal, er jagten nu gået ind for at finde værdige ofre for den sparekniv, finansministeren lystigt skal svinge over staten og kommunerne!
(Peter Mogensen, Redaktionschef)


Besparelser kan bremse den spirende vækst, der i øjeblikket kan spores i økonomien. Derfor er der brug for en investeringspakke på 15 milliarder kroner til renovering af skoler, sygehuse og daginstitutioner.
”Hvis først opsvinget får fat, så vil væksten helt af sig selv barbere voldsomt ned på det offentlige underskud, og på den måde vil vi komme ud over EU’s krav (konvergenskrav) meget hurtigt. Så besparelser er den helt forkerte vej at gå.”
(Lars Andersen, direktør hos Arbejdernes Erhvervsråd)


Politik er at vælge!


Verner