mandag den 19. september 2011

Borgen

Den lykkelige familie
- ved seriens start


Knapt er det nysafholdte folketingsvalg overstået og en ny regering på vej, før DR genudsendte sidste afsnit af Borgen (afsnit 10) fra sidste sæson. Det er optakt til en ny sæson med det fænomenale stykke. Og tak skal du ellers have. Her er drama for alle pengene.
Borgen er en dramaserie om det politiske spil om magten i dagens Danmark - og om de personlige omkostninger og konsekvenser, som spillet har for de involverede parter, både på og omkring den politiske scene. Man kan sige, at det er aktuelt så det batter.

Serien er fyldt med fine skuespillerpræstationer hele vejen igennem. Helt og aldeles strålende er Sidse Babett Knudsen og Mikael Birkkjær som den kvindelige statsminister og ægtefælle.
Specielt rystende er det at overvære, hvordan alt glider statsministeren af hænde. Det være sig idealer, samarbejdspartnere, venner og familie. Det er rystende at overvære ægtefællernes sorg og forfærdelse over deres lille families sammenbrud, de angste børn og den uundgåelige skilsmisse forude. Det endegyldige tab af den elskede, det menneske de holdt allermest af. Forsøget på at redde situationen, der mislykkes og den ensomme statsminister i det store, tomme kontor, der sluttelig får et raserianfald og mindre sammenbrud. Det er efter min mening det stærkeste tv i mands minde.
Det er meget vigtigt at få set de nye afsnit. Helt kolossalt vigtigt forekommer det.

Verner