fredag den 8. marts 2013

Et par kongelige ord!

Chávez og Castro. - Gæt hvem der er hvem!


Hugo Chávez in memoriam

Hugo Rafael Chávez Frías var en venezuelansk politiker, som var landets præsident fra 1999 til sin død i 2013. Han gjorde karriere i militæret og opnåede rang af oberst i faldskærmstropperne. Som præsident har han især appelleret til landets fattigste og arbejderklassen.
Han var højt elsket af den venezuelanske menigmand, for hvem han har skabt utallige forbedringer, skal man tro aviser og andre nyhedsmedier! Han var også en ivrig taler; Han talte til sit folk. Store offentlige taler, langvarige. Han kunne blive ved i timevis og gjorde det. Internationalt optrådte han gerne offentligt som en gadedreng med hadefulde udfald (eder og forgift!) mod andre kendte politiske personer. I FN forekom også et udfald mod George Bush Jun. (amerikansk præsident). Han holdt sig altså ikke tilbage. Slet ikke!
Kong Juan Carlos af Spanien

I et forfriskende tv-klip, vist her den anden dag i forbindelse med hans dødsfald, ses han ved et bilateralt møde mellem Portugal, Spanien og alle de Sydamerikanske lande. Hugo Chávez bralrer som sædvanlig op og har sikkert sagt noget meget nedsættende. Spaniere og portugisere prøver at dysse ham ned, men Nej! Til stede var også Juan Carlos (den spanske konge), der sluttelig læner sig frem, ser bistert på Chávez og siger:

Hold din kæft!


Verner