lørdag den 8. november 2014

Og erhvervslivet?



I skrivende stund (hvilket vil sige; medens dette skrives og ingen yderligere oplysninger er kommet til offentlighedens kendskab);

OW Bunker
Målt på omsætningen var OW Bunker Danmarks næststørste firma.
Men - torsdag (i indeværende uge) kom det frem, at selskabet har tabt op mod 900 mio kroner på fejlslagne oliehandler. Samtidig offentliggjorde ledelsen, at der er blevet bedraget for ca. 750 millioner kroner i datterselskab i Singapore.
Det har fået virksomhedens banker til at trække deres kreditter, hvilket fredag aften sendte OW Bunker ud over konkursens rand.
Der er kun gået et halvt år siden selskabets børsnotering, hvor OW Bunker blev præsenteret som en stabil forretning. Nu står det imidlertid klart, at virksomheden ikke havde garderet sig mod fald i olieprisen.
Flere end 20.000 investorer skød penge i selskabet. Nu undersøges mulighederne for at lægge sag an på baggrund af det informationsmateriale, som aktierne blev udbudt på.
Det er en fuldstændig uhørt skandale!
De mange investorer vil garanteret se bestyrelse, direktion og revisorer hængt i nærmeste træ!

Luxembourg
I mange år er Luxembourg mistænkt for i al hemmelighed at hjælpe store internationale koncerner, hvoraf der er ret så mange, med at slippe for at betale skat i optjeningslandet. Og med stor succes.
Dette er også en kæmpeskandale. En lækage i et af verdens største revisionsselskaber har dokumenteret, at det er fuldstændig korrekt.
Enorme beløb er unddraget rimelig beskatning, og det er foregået i mange år. I al den tid var Jean-Claude Juncker regeringschef i Luxembourg. Nu nyudnævnt formand for EU-kommissionen. Han skulle efter sigende ”tage det helt roligt”. 


Og Erhvervslivet? – der arbejdes!  

Verner