lørdag den 30. maj 2009

Folkeafstemningerne 7. juni 2009

Gå hen og stem!

Den 7. juni dette år finder to afstemninger sted. Den ene er valg til Europa-Parlamentet (Palavermentet iflg. ATS), hvor der skal vælges 736 nye medlemmer.
Det er kun et spørgsmål om dit ståsted, hvem du stemmer på, dvs. hvad din indstilling er til dette europæiske sammenrend af nationer med vidt forskellige interesser, og hvem du synes, der kan indfri netop dine forventninger, om nogen.

Fra officiel side frygtes for alt for lav deltagelse ved denne afstemning.


Den anden er vedr. en ændring af tronfølgeloven, hvilket vil sige om vi danskere er modne til at indføre ligeret kønsmæssig mht. til adgang til at bestige, hvilket ord ikk'?, tronen i påkommende tilfælde.
Efter den nuværende tronfølgelov har drenge og piger ikke lige adgang i retten til at arve den danske trone. Hvis en dansk regent for eksempel har to børn, og den ældste er en pige og den yngste en dreng, så arver drengen tronen, selvom han er yngst.
Ved folkeafstemningen kan du stemme ja eller nej til, om tronfølgeloven skal ændres, så arveretten til tronen går til den førstefødte uanset køn.
Jeg skal ikke beslutte mig for andre end mig selv, men i et moderne demokrati, som vort, burde det være en selvfølge, at vedtage denne ændring. Er det ikke?

Fra officiel side frygtes her for en nærmest katastrofal lav stemmeafgivelse.


For begge afstemningers vedkommende både bør og skal du tage hen at stemme, det er eneste måde at få indflydelse på, for jeg lover dig, at der er mange lande i verden, hvor man ikke har demokratiske tilstande eller borgerrettigheder, som hos os, men meget, meget gerne ville ha' det.
Tag lige den!

Husk nu at stemme på begge dele!
Verner