mandag den 31. marts 2014

Superliga?

Lukas Hradecky

Der er godt nok ikke meget at komme efter mht. Superligaen i denne sæson. Bevares, stor spænding er der da. Men. Resultaterne (og holdene) er uhyre svingende og ingen af topholdene kan for nærværende regne sig sikker på 1., 2., 3. og 4. plads, som er adgangsgivende til europæiske turneringer. Det er ideelt for publikum. Man kommer med garanti ikke til at kede sig. Men top-niveauet er for ringe. Ingen af de hold, der pt. ligger i toppen af Superligaen hører hjemme i en europæisk turnering. Ingen af dem overhovedet. Så er det ligemeget, hvor de sidst på foråret er placeret i den hjemlige turnering. Selv landstræner Morten Olsen græmmer sig.
Men, der er trods alt lyspunkter mht. spilermateriale. En enkelt spiller skiller sig rigtigt ud, synes jeg. Her taler jeg om BIF’s finske målmand; Lukas Hradecky.
Da Lukas Hradecky vogtede målet i Esbjerg, var han ind i mellem et regulært plankeværk. Han var mange point værd. I Brøndby, hvor han spiller lige for tiden, har han haft sværere ved at ramme samme niveau. Der er anderledes pres på i den store klub på Vestegnen, hvor drømmen hvert år er at vinde guld og spille europæisk. Guld bliver det ikke til i år, men en billet til Europa er stadig en mulighed. Hradecky er en stor spiller og en sand fornøjelse at se på. Når han er på banen, er der alligevel noget ved at beskæftige sig med Superligaen.

- Sagde du Superliga?

Hradecky og bold

Verner