torsdag den 29. oktober 2009

Giv dine penge bank!


Jyske Bank har for øjeblikket en sag kørende anlagt mod banken af utilfredse investorer, der købte investeringsbeviser i en af Jyske Banks hedgefonde. Fonden rummede værdier for 1 milliard kroner, men formåede at tabe hele 800 millioner. De utilfredse investorer, der med rette føler sig snydt, anlagde en sag i Pengeinstitut Ankenævnet, hvor Jyske Bank tabte med 5 stemmer mod 0. Jyske Bank nægter at følge denne afgørelse, og imødeser en retsag, med sindsro, sagde banken! Først ved intervention fra forbrugerombudsmanden lader det til, at det nu er muligt at flytte på bankens forunderlige indstilling. Jyske Bank forsøger nu sandsynligvis at indgå et forlig, så noget af tabet alligevel kan tørres af på investorerne!
Forstædernes Bank har i løbet af 2009's første seks måneder tabt næsten lige så meget, som hele sidste år. Ejeren Nykredit er klar med et kapitalindskud på 1,15 mia. kr. for at sikre bankens kernekapital. Nykredit overtog Forstædernes Bank i 2008, da banken ikke selv kunne sikre sit fremtidige kapitalbehov og tiggede og bad Nykredit om at overtage banken. Man tvang nærmest aktionærerne til at sælge til Nykredit, jeg selv var en af dem. Måske har Nykredit fået styret lysten?
Amagerbanken er i store vanskeligheder efter Finanstilsynets afslag på deltagelse i bankpakken (det må vel være 2?), idet tilsynet konkluderer, at for at opfylde solvenskravet skal banken skaffe mindst 600 millioner kr., før de altså kan få støtte. Banken klagede straks til Erhvervsankenævnet! På det seneste er rigmanden Carsten Ree trådt til med en stor garanti, men om en sådan garanti er nok, vil vise sig. Det er ikke betryggende for bankens øvrige kunder, skulle jeg mene.
Der kan garanteret være indvendinger angående visse detaljer i denne fremstilling, det er skrevet af en lægmand, men det er sådan cirka forløbet. Det var til gengæld kun tre banker, tre altså! Man orker ikke mere vel?

- Giv dine penge bank?


Verner