torsdag den 11. marts 2010

Smilegladdagen

Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Instruktøren Tim Burtons filmatisering af Alice i Eventyrland (i 3D) følger ikke Lewis Carrols børneeventyr slavisk - så langt fra endda!
Burtons "Alice i Eventyrland" omhandler derimod den nu 19-årige Alice (Mia Wasikowska), tilbagevenden til den eventyrlige verden, hun første gang besøgte som lille pige, hvor hun bliver genforenet med sine barndomsvenner - deriblandt den hvide kanin, kålormen og den gale hattemager (Johnny Depp). Alice begiver sig ud på en fantastisk rejse for at finde ud af, hvad hun vil med sit voksenliv, og hvad hun i hvert fald ikke vil. Hun vil bestemme i sit eget liv, og samtidig kan hun så bringe en ende på den røde dronnings (Helena Bonham Carter) tyranni
Den ny filmatisering glimrer ved de mange 3D- og it-effekter, som virker både overraskende og morsomme. Filmen hitter også med de pragtfulde skuespillere, Bonham Carter og ikke mindst Johnny Depp. Sidstnævntes overdådige fremstilling af hattemageren, bragt til veje af en guddommelig mimik og karakteriseringsevne, som publikum elsker Depp for i forvejen, f.eks. i rollen som Edwar Saksehånd, en af instruktøren Burtons andre geniale påfund. Alle mulige menneskelige følelser dukker op på Depps ansigt på et millisekund og bliver ligeså hurtigt afløst af nye; glæde, frygt og sorg. Storslået.
Nej, det er ikke den gamle Alice, det er hendes barndomsvenner i Eventyrland for øvrigt heller ikke sikre på.
Men til slut bliver det endelig Smilegladdagen!

Verner