lørdag den 17. september 2016

Versus

TTIP

I dag finder kæmpestore demonstrationer sted i Tyskland i mange byer, mod handelsaftalerne mellem USA og EU; TTIP, og mod tilsvarende aftaler mellem EU og Canada; CETA. Befolkningerne i EU, bl.a. Tyskland, har for længe siden spottet, at netop disse aftaler, som vores politikere, deriblandt politikere i EU, prøver at sælge til os vha. overoptimistiske fremskrivninger af effekten for EU-borgerne, vil koste dem (os) dyrt. Disse aftaler ses ikke at være til for almindelige borgere, men for kæmpestore virksomheder i USA og Canada, der på denne måde vil kunne bevare deres konkurrenceevne med for eksempel Kina oa. Europæiske forbrugere og borgere vil blive de store tabere, hvis disse aftaler kommer til at gælde fremover. Forringelse af madvarer og lønmodtagerrettigheder vil fremover være prisen, der skal betales. Selv formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, lover at Ceta-aftalen med Canada alene vil garantere 30 millioner arbejdspladser i Europa, pga. de forbedrede eksportmuligheder. Europæerne tror ikke på ham! Bag de tyske demonstrationer står en række organisationer, deriblandt store fagforeninger.
Spørgsmålet her er, hvor i alverden de store danske fagforbund er henne, i denne for deres medlemmer uhyre vigtige sag. Ikke et pip har man hørt fra dem?


CPH Half Marathon

Søndag 18.9.2016 kl. 11.15 finder CPH Half Marathon sted i det indre af København, med bilfri søndag til følge i det berørte område. Det sidste er da i det mindste godt, eller? Der forventes 20.000 deltagere i dette halvmarathon. Tyvetusinde er ellers ikke så lidt, vel? Og det bliver flot at se på, uden tvivl, en pryd for vores populære hovedstad, for der har aldrig været så mange turister, som i de senere år. København er smuk, kun skæmmet af det gigantiske Metro-byggeri. Så langt så godt.


Når man sådan sammenstiller de to begivenheder, der intet har med hinanden at gøre, bliver det svært at se Danmark og danskerne som andet end politisk fraværende, nærmest sorgløse.


Verner