søndag den 26. august 2012

Wivel

Peter Wivel


Politikens ubestridt bedste kommentator/journalist/reporter er i disse år Peter Wivel, ja man fristes til at sige Stjerne-reporter. I dagens Politiken hvor Europakorrespondent Wivel skriver under rubrikken Global Kommentar, er det  læseværdige sager, som kommer frem. Alle bør læse kommentaren. Med vanlig indsigt og viden hudflettes vore kære naboer; tyskerne.
De (tyskerne) har et megastort medansvar for de økonomiske tilstande i Grækenland iflg. Wivel, og han redegør omhyggelig for hvordan og hvorledes
Når man kommer til konklusionen, får Wivel klippet det fuldkomment klart ud:

”I betragtning af hvor stor den tyske andel i den græske elendighed er, begriber man ikke, at tyske politikere tør puste sig op som moralens vogtere og kræve Grækenland smidt ud af eurosamarbejdet. Man begriber heller ikke, at Angela Merkel ikke sætter sig i spidsen for den nødaktion, der skal strække græsk likviditet med de 20 milliarder euro, landet akut mangler. En klatskilling i forhold til de beløb, der var i spil mellem de to lande, da legen var god.”

Læs artiklen og bliv klogere!

Man takker endnu en gang sin Gud og Skaber for, at danskerne ikke lod sig trække ind i Eurozonen, men klogelig holdt sig ude af dette miserable sammenrend.


Verner.