tirsdag den 11. september 2012

Frederiksberg Slot

Kong Frederik den 4., som startede byggeriet af det oprindelige slot 

Frederiksberg Slot set fra Frederiksberg Have

Kulturel Forening?

Kedelig betegnelse, ikke? Det lyder støvet og hengemt. Puh ha, Hvor trist. Alligevel deltager jeg selv i flere af slagsen, og indrømmet; det bliver aldrig kedeligt. I flæng kan nævnes: Seksmandsklubben, Biografklubben, Juleklubben og CCL’s Pensionistforening. Det var allerede fire af slagsen!
Senest var der samling i CCL’s Pensionistforening, hvor tidligere kolleger mødtes til sommerudflugten. Denne gang gik turen helt til Frederiksberg Slot. Rejsen blev klaret på lige akkurat en halv time!
I forvejen var bestilt rundvisning på slottet, en rundvisning der blev effektueret af en officerer fra Forsvarets Officersskole, som til daglig bruger og driver den store bygning. Og her fik man en kyndig og kompetent rundvisning med læssevise forklaringer, fortællinger og anekdoter. Selvklart viste det sig at være særdeles interessant, mange flere burde bestille en rundvisning på slottet. Det er anbefalelsesværdigt. Meget gammelt interiør er gemt; smukke gamle ting fra en anden tid. Sådan en rundvisning varer en time og tre kvarter. Mægtigt.


Et af de mange, smukke loftsmalerier

Efter denne kulturelle indsprøjtning begav selskabet sig til Hansens Gamle Familiehave i Pile Allé, hvor der blev serveret stegt flæsk, persillesovs, nye kartofler og rødbeder. Og herligt koldt fadøl. Dansk æblekage til dessert. Og Kaffe. ”Det lyder da ikke interessant”, siger du, men det var det og kvaliteten i orden.

Interiør fra Hansens Gamle Familiehave

Interessant aften sammen med tidligere venner / kolleger.


Verner