fredag den 29. juli 2011

Tempelridderen Breivik



I Politiken fredag 29. juli 2011 bringes en artikel/analyse skrevet af terroreksperten Magnus Ranstorp, som har læst hele den norske massemorder Breiviks manifest (1500 sider). Hverken manifestet eller Ranstorps analyse bringes her, kun et kort, lille citat fra analysen, det øvrige ville blive for omfattende, og i forvejen er alle medier fyldt med den helt ufattelige sag.

Ranstorp:
»Han spillede ’World of Warcraft’ intensivt gennem et helt år, og det har præget ham voldsomt. Han konstruerede en militær verden, han opfandt medaljer og gav dem til sig selv, han førte sit computerspil over på virkeligheden, lod sig fotografere i selvskabte uniformer, konstruerede helt igennem sin egen verden«.

Tidligere er det sluppet ud, at han desuden startede en ny Tempelridderorden. Seks mennesker deltog ved oprettelsen, tre var fraværende. Også her tildelte han sig selv en fornem titel. Derimod forlyder der intet om, at han har udnævnt sig selv til Gralsridder, det kunne han, for den sags skyld, lige så godt have gjort.


Som om det ikke er nok, hvad den gale nordmand har bedrevet (mord på 80 – 90 medmennesker, hvoraf de fleste var børn (børn!)), viser DR2 i aften et afsnit af thriller-serien Raseri i blodet, en tv-serie omhandlende seriemord (massemord)!

Vi skal åbenbart underholdes for enhver pris.


Verner