onsdag den 24. februar 2016

Arken

Arken


For tiden vises på Kunstmuseet Arken i Ishøj, lige syd for København, en maleriudstilling af den biografaktuelle maler Gerda Wegener. Det er interessant, hvordan en kunstner lige pludselig bliver aktuel. Som grebet lige ud af luften, eller hvad?
Men i hvert fald var Gerda Wegener og hendes mands liv ganske usædvanligt. Han blev det første menneske, der fik foretaget en kønsskifteoperation. Det var hans eneste udvej for at komme videre fra et liv som mand, som han ikke kunne holde ud, for at blive kvinde. Støttet af Gerda. Han kaldte sig for Lili Elbe. Han døde efterfølgende af komplikationer efter en operation.
Men udstillingen på Arken er yderst seværdig. Gerda Wegeners billeder, malerier, akvareller, tegninger og reklamer, er fremstillet af en meget fin maler. Motiverne er som oftest skildringer af kvinder og deres liv. Mange af kunstværkerne er af stærk sensuel karakter, pikante og i nogle tilfælde seksuelle.
Gerda var optaget af kvinder.
Det er værd at se udstillingen, den er strålende ligesom kunstneren.
Interessant nok er der også nogle få billeder af Einar, mens han kaldte sig sådan. Han var en særdeles fin landskabsmaler.
Udstillingen føjer sig til en række af andre fremragende udstillinger på Arken.



Billedet er malet af Gerda Wegener
Verner


Bayern – Juve 2 – 2

Boldgeniet Arjen Robben

I aftes spilledes de første ottendedels finaler i Champions League, heriblandt en med spænding imødeset kamp mellem Bayern München og Juventus, på italienernes hjemmebane i Torino, på et pragtstadion tæt pakket med tilskuere. Hvilket scenarie!
Der var øjensynlig intet at komme efter for de italienske tilskuere, eller Juventus. München mødte op med en midtbane og et forsvar, der var spækket med reserver pga. mange skader. Sligt generer ikke sydtyskerne, for de sad fuldkommen på kampen, og formstærke Juventus blev bogstavelig talt spillet helt ned under græstæppet, og ud af banen - på det nærmeste.
Kort ind i anden halvleg fik italienerne dødsstødet, da Bayerns verdensstjerne Arjen Robben scorede til 2 – 0 for tyskerne. Hvilket fantastisk mål! Nu var Juve færdige.
Nix!
En enkelt fejl hos tyskerne fik pludselig Juventus til at live op. Fejlen blev udnyttet til en lynhurtig scoring og stillingen var 2 – 1. Nu startede et veritabelt pres på tyskerne. Italienerne udlignede til 2 – 2. Hvordan er det muligt? Det blev muliggjort ved hjælp af en række meget grove frispark og en rystende dårlig engelsk dommer, som oven i købet skal dømme ved EM!
Men som tyskerne spillede i en time af kampen, skulle det sagtens være muligt for dem hjemme, i returkampen i München, selv at bringe sig videre til kvartfinalerne.
Arjen Robben var en oplevelse.



Verner