mandag den 16. februar 2015

Vi står i problemer til halsen!

Lisbeth Knudsen, chefred.

De fleste, der kan dansk, kender en sproglig variant af overskriften!

Det var Lisbeth Knudsen, chefred. Berlingske Tidende, der ved årsskiftet udtalte noget i retning af, at der var ingen grund til at antage, at der ville blive færre krige og konflikter i det ny år.
Det kom til at passe - lige i den grad.

I Ukraine er der forhandlet en våbenhvile, formidlet af Putin, Merkel og Hollande. Russerne sad med den bedste hånd og tog hele gevinsten. Det er usikkert om våbenhvilen vil holde. Efterfølgende skruer EU op for div. indgreb mod russiske politikere, så deres indestående i banker i EU indefryses og de forbydes rejser i og til EU. 
Det bliver ikke det sidste vi hører til Ruslands ekspansionstrang. Tro mig!

Det græske gældsspørgsmål er uafklaret. Tyskerne, der er de største långivere nægter at eftergive grækerne deres gæld. Møderne om denne sag fortsætter. Kan man forestille sig grækerne forlade unionen?

IS fremturer og halshugger 21 kristne, ægyptiske gidsler. Det regner med bomber over denne selvudråbte pariastat. Det koster selvfølgelig IS kæmpetab, men endnu er dette rablende vandvid ikke bragt til ophør. Situationen i de muslimske lande har skabt enorme flygtningestrømme, som ingen ved, hvad de skal stille op med. Det Arabiske Forår bragte ikke lykken med sig. 

Prisen for råolie er kollapset, men dog på det seneste lettere stigende. Mange landes økonomi er nu helt til rotterne, deriblandt adskillige arabiske lande og Rusland.

Europa er aldrig rigtig kommet sig efter finanskrisen. De sydlige lande, Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland, besidder nu en økonomi, der præger disse samfund, med fattigdom og stor arbejdsløshed til følge. Meget stor.

Den muslimske terrororganisation Boko Haram myrder og skænder stadig som vanvittige i flere afrikanske lande. Det ser ikke ud til, at der kommer et indgreb mod de afsindige. Uhyre mange mennesker lider under disse myrderier.

I København opsøgte en muslimsk galning et møde på Østerbro medbringende et automatvåben. Han skød ind gennem vinduerne, det lykkedes ham heldigvis ikke at komme ind. Et menneske blev dræbt, tre politifolk såret. Senere opsøgte han den jødiske synagoge i centrum af byen. Her lykkedes det ham heller ikke at komme ind, men dræbte en dørmand og sårede to betjente. Noget senere fik politiet kontakt til ham og dræbte ham i en skudduel. Wonderful Copenhagen?





Om der ikke mangler noget i denne relativt set korte fremstilling af løbende konflikter? Absolut, men hvem orker mere lige nu?


Verner