mandag den 2. november 2009

Infrastruktur

Ved et besøg for nylig i Schweiz blev det til fulde demonstreret, hvad infrastruktur betyder, især når man tager i betragtning, at man f.eks. i København stadig ikke har fået taget sig sammen til at få bygget en havnetunnel under Kbh.'s havn, fra Tuborg til Amager, en hårdt tiltrængt forbedring for transittrafikken, så man undgår den kolossale daglige belastning af den indre by, og får ledt bilerne uden om.
I og omkring byerne i Schweiz er der masser af tunneller, som går gennem bjerge og under byer. Flotte, store, nye tunneller, der effektivt afleder trafikken fra de gamle, smukke byers centrum. Et skoleeksempel er kæmpetunnellen under Luzern, med opkørsler, så man f.eks. kan komme op direkte i centrum og umiddelbart ind i et parkeringshus. Det er sådan man bevarer et smukt gammelt bycentrum, og friholder samme for alt for mange biler.
- I Kbh. venter vi stadig.
Verner

Giv dine penge bank - II

Roskilde er en gammel,
smuk by!
Roskilde Bank-skandalen har udviklet sig til det værst tænkelige milliardmareridt for staten og dermed de danske skatteydere. Det viser sig nu, at statens tab bliver langt større end forudset, da banken tilbage i august 2008 blev overtaget af Nationalbanken og Det Private Beredskab, skriver Økonomisk Ugebrev. Nedskrivningerne i Roskilde Bank har indtil videre rundet 10 milliarder kroner, forklarer bankens direktør, Lars Jensen, til ugebrevet. Han konstaterer samtidig, at de massive nedskrivninger vil fortsætte. Han tør endnu ikke svare på, hvornår det vil stoppe. Eller opgjort på en anden måde skal hver eneste af Danmarks godt fem millioner indbyggere hver betale mere end 2000 kroner ekstra i skat, som følge af Roskilde Bank-skandalen.
_

”Med en regning på måske 10 mia. kr. har landets skatteydere betalt dyre lærepenge i Roskilde Bank. Men uden en redning var Danmark endt som Island, med et totalt kollaps i finanssektoren”. Det vurderer Mybankers direktør John Norden i et TV-interview på Børsen.dk, d.d. "Havde staten ikke handlet som den gjorde i Roskilde Bank, så var Danmark nærmest gået konkurs. Vi var endt som Island, fordi tilliden til bankerne havde været væk. Og det kunne vi ikke have klaret," siger han.

Giv dine penge bank?
Verner