tirsdag den 10. februar 2009

Bruschetta med artiskokker


Hva’ ska' du ha’ til aften?

Du ska’ da ha’

Bruschetta med artiskokker

Opskrift:

Italiensk brød i skiver - (ét til hver person)
Olivenolie
Pillede hvidløgsfed
Salt og friskkværnet peber
Pesto (den grønne variant)
Grillede artiskokker (fra glas)
Tomater i terninger (helst uden kerner)
Parmesanost, fintrevet

Hæld olivenolie i en pande og varm olien. Læg brødene i den nu varme olie og steg dem. De må ikke stege mere, end de lige bliver let gyldne på begge sider (endelig ikke mere). Tag de gyldne brød af panden. Forvarm ovnen på 175 grader. Smør hver stykke brød med et tyndt lag pesto, så brødet er dækket. Skær artiskok-hjerterne i lidt mindre stykker og læg dem på brødet. Fordel lidt hakket tomat ovenpå. Og på toppen af dette lidt knust hvidløg. Det ser flot ud nu! Ganske forsigtig hælder du nu en meget tynd stribe olivenolie henover hvert brød.
Jeg sagde meget tynd!
Herefter krydres med lidt salt og peber. Og til allersidst fintrevet parmesan på toppen. Nu sætter du disse brød i ovnen i 5 minutter.
Voila! De er færdige, kan spises med det samme eller vente lidt.

Hva’ ska’ vi så drikke til dette italienske mesterværk af en forret?
Tja, jeg ville prøve f.eks. den røde Barbera d’Asti fra en god producent eller en hvilken som helst rød/hvid italiensk doc.

Hovedret, siger du?

- Nu du altså selv finde på noget!

Verner

Uffe Ellemann-Jensen



Uffe om den ny trend blandt politiske kommentatorer
gående ud på at kommentere hinanden!

Citat:

Det er godt, at de nu er begyndt
at kommentere hinanden.
Fordi i dyreverdenen ser du eksempler på,
at når den form for selvbefrugtning
går i gang
inden for en eller anden art,

så er det et varsel om den pågældende
arts snarlige uddøen

Uffe


- Den er bare så skøn, ikke?

Verner