onsdag den 4. juni 2014

For 50 år siden!


















I dag for 50 år siden optrådte The Beatles i KB-Hallen på Frederiksberg i København. Det fejres nærmest som en begivenhed, forstå det hvem der kan. Det var da fint og dejligt, at den allerede dengang berømte gruppe sang og spillede netop i vores hovedtsad. Det havde været bedre hvis det var 50 eller 75 års dagen for gruppens stiftelse, ikke?  Men nærmest fejre, at de har optrådt i KB-Hallen! Hvad giver de mig Fru Heilbunth?
Mange har en hel del med The Beatles. De ses (og høres) som den endegyldige top inden for pop-musikken. Og det er vel også rigtigt. Vi er mange, der allerede dengang The Beatles lige var kommet frem, tiljublede gruppen, der var second to none. Aldrig havde man oplevet lignende. Her mange år senere nyder man stadig deres utroligt gode sange. Vedkommende, ofte vemodige.













Her er det så jeg kommer i tanke om Leonard Bernstein, dirigent, pianist, komponist, musikformidler, forfatter, foredragsholder. Ham glemmer man også sent. I et af sine mange tv-programmer ser man Bernstein sidde ved flyglet og tale om The Beatles, som han sammenlignede med komponisten Franz Schubert, komponisten, der satte over 600 lieder (sange) i musik, Schubert; melodimageren over alle!













Bernstein gjorde gældende, at han fandt en del ligheder mellem Schuberts melodier og Beatles’. Bernstein mente, at Beatles musik indeholdt den samme vemod og en smule sentimentalitet, som musikken hos Schubert!
Bernstein mente, hvad han sagde. Som et helt enestående musikmenneske kunne han spotte en hvilken som helst følelse musikken rummede - på et millisekund!
Beatles var helt fantastiske!


Verner