lørdag den 21. januar 2017

America the Beautiful

O beautiful for patriot dream
That sees beyond the years
Thine alabaster cities gleam
Undimmed by human tears!
America! America!
God shed his grace on thee
And crown thy good with brotherhood
From sea to shining sea!



Lige siden Trump blev valgt som præsident i USA er aviserne, og tv, kogt over med stof om Trump. Der er stor frygt for, hvad denne mand kan og vil. Han betragtes, som det værste der kan ske for USA. Meget er blevet sagt og skrevet, nu må det vel efterhånden stoppe. Eller vil det?
Her har vi forretningsmanden, der åbenbart er dybt besluttet på at hjælpe den menige amerikaner. At give dem deres arbejde tilbage, det som blev stjålet fra dem. At skabe ny industrier, at genskabe det fysiske USA med infrastruktur en masse, så landet igen kommer op at stå. At genskabe USAs storhed og skønhed; igen at blive regnet for noget, et cetera, et cetera.
Trump gentog disse ting under sin indsættelsestale, det er næsten som et mantra.
Det jeg nu er i gang med er ikke et hyldestdigt til den ny præsident. Overhovedet ikke.
Men det er ubestridelig rigtigt, at industrien, kapitalen i USA har, som den også har gjort i andre i-lande, vokset sig stor, stærk og meget rig, for siden at flytte produktionen ud af det land, hvor baggrunden for den blev skabt, af dygtige arbejdere, sindsygt lempelige skatteregler mv., for at efterlade disse arbejdere, borgere, uden arbejdspladser, indkomst og boliger, med byer som i dag nærmest er nekropoler. Fuldstændig skruppelløs.

Donald Trump:
Mødre og børn er fanget i fattigdom i de store byer, rustne fabrikker er ”spredt som gravsten” og kriminalitet og bander hærger.
Dette amerikanske blodbad stopper her og nu!

Her, og netop her, er en af forklaringerne på, at så mange stemte på ham. Jeg tror han vil arbejde for positive ændringer for denne del af befolkningen.
Det fjerner ikke nervøsiteten for, hvad han ellers vil kunne finde på. Slet ikke.

Ellers er denne præsidentindsættelse i USA nærmest ikonisk. Det tager mange timer og man venter og venter. Undervejs er der musik. The Mormon Tabernacle Choir, et kæmpe kor på 300 korister, sang America the beautiful. Det var smukt. Tænk om de også kunne have fået lov til at synge den meget smukke Oh Shenandoa.
Nummer to i America’s Got Talent 2010, Jackie Evancho, sang Star Spangled Banner. Synd for den purunge pige, for det kræver en sanger. Man skulle have benyttet berømtheder som Renée Flemming eller Thomas Hampson. Måske ville eller kunne de ikke. Trump er ingen populær person!
Efter indsættelsen gik Trump og hans ubegribelig smukke, og ditto velklædte kone, til fods altså, ned af den store boulevard , som jeg ikke husker navnet på, for at lade sig hylde af folket. Det folk som Trump nu vil arbejde for.



Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar