tirsdag den 24. januar 2012

Hormuz Strædet



Hangarskibet USS Abraham Lincoln




Det amerikanske hangarskib USS Abraham Lincoln sejlede søndag gennem Hormuz Strædet ledsaget af et fransk og et britisk krigsskib. Det skete for at signalere, at Vesten står sammen om at holde strædet åbent.

For øjeblikket optrapper mange af aktørerne konflikten omkring problematikken vedr. Irans mulige, fremtidige atombevæbning. Foreløbig har de dygtige iranere forstået at holde modparten hen med snak m.m., de har vundet det diplomatiske spil. I skrivende stund ser det ud til, at Iran snarest bliver medlem af atomklubben, med mange ganske uberegnelige problematikker til følge. Det eneste, der kan afholde dem fra dette trods al verdens sanktioner er krig. Løbet er kørt.
Iran får bomben.
Iran har desforuden truet med at lukke Hormuz Strædet, hvorigennem en stor del af Vestens olieforsyninger passerer. Derfor har USA sendt hangarskibet USS Abraham Lincoln (se billedet) gennem strædet. Det eneste rigtigt nye i konflikten udover EU’s trusler om olieboykot er vel hangarskibet med følgegruppe, Avacs og satellitter. - Tilsammen er det en modstander, man ikke skal lægge sig ud med.


Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar