søndag den 20. november 2011

Har du set noget til Donna Lucia D’alvadorez for nylig?

Passer passer piger


Donna Lucia her self! - Og Heinz!
Donna Lucia D’alvadorez er den dame, hvis udebliven starter løjerne i komedien Charles Tante. Utallige skuespillere, professionelle som amatører, har deltaget i løjerne i Charles Tante. Selv har jeg for længe, længe siden hørt eller set, at den berømte skuespiller Heinz Rühmann også har spillet Donna Lucia, ja altså den falske af de to. Men det har ikke været muligt, selv på nettet, at få verificeret dette. Han skulle have været en oplevelse i denne udklædningsrolle, ligesom Dirch Passer er det i den landskendte danske udgave.

”Charles og Peter har bestået deres juraeksamen, og har glædet sig til at gøre kur til et par piger på landet. Til det formål har de brug for en anstandsdame og overtaler deres studiekammerat Ditlev til at spille Charles tante fra Brasilien. Ditlev har talent for skuespil og tager rollen meget seriøst, men da Charles rigtige tante melder sin ankomst, begynder forviklingerne at vokse vildt.
- Fuldstændig vildt.”

Den efterhånden ældre danske filmatisering, med deltagelse af en stribe særdeles populære skuespillere (for den tid), og med Dirch Passer som den falske Donna, er ubetalelig morsom, selvom den nu har været vist så mange gange i tv, i aftes vel nok den sidste, må man formode. Filmen har et hav af fine pointer, megen humor og en elegant og særdeles vittig dialog. Desforuden myldrer filmen også af ubetaleligt gode skuespilpræstationer; Dirch Passer selv er aldrig set bedre. Han er komedie-skuespiller/klovn af guds nåde. Her ses han i sit livs absolut største og allerbedste rolle.

Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar